Wooncoach
Bel

Wooncoach biedt senioren onafhankelijk woonadvies

Wooncoach is al jaren actief op de Zeeuws-Vlaamse woningmarkt. En anders dan andere makelaar-taxateurs richt directeur/eigenaar Dingena Tromp zich juist niet alleen op de verkoop van woningen.  Als aankoopmakelaar en intermediair op het gebied van huren en verhuren, heeft Wooncoach een waardevolle en onafhankelijke kijk op de woningmarkt. Bovendien mag Wooncoach zich officieel seniorkeurmakelaar noemen. Dit betekent dat Dingena alle kennis in huis heeft om mensen met een beperking of senioren goed te kunnen adviseren.

“Veel senioren staan voor vragen rondom hun huisvesting”, legt Dingena uit. “Is het verstandig om te verhuizen of biedt de bestaande woning voldoende mogelijkheden voor eventuele  woningaanpassingen? De overheid wil immers dat ouderen zo lang mogelijk thuis wonen. De vraag is echter of dat qua comfort en woongenot ook echt mogelijk is.” Dingena signaleert dat ouderen, door de terugtredende overheid, steeds vaker behoefte hebben aan onafhankelijk advies. Dit advies betreft niet alleen de (on-) mogelijkheden van de bestaande woning maar omvat ook de financiële kant. “Ik beoordeel bijvoorbeeld altijd of het verstandig is om de woning te verkopen en vervolgens te gaan huren. Daarbij spelen verschillende factoren een rol zoals de hypotheek, eventueel aanwezig vermogen en natuurlijk de (klein-) kinderen. Allemaal aspecten die we meenemen in ons advies.”

Huisvesting op maat

Dingena heeft zich speciaal toegelegd op de vraagstukken die bij senioren leven. Dit vormt een uistekende aanvulling op de kennis die zij heeft als makelaar/taxateur. “De keuzes waar senioren voor staan, zijn complex; ze willen het goed doen, voor zichzelf en vaak ook voor hun (klein-) kinderen. Ik vind het belangrijk om tijd vrij te maken voor een goede, persoonlijke kennismaking. Vervolgens geef ik een professioneel en onafhankelijk advies waarmee mensen verder kunnen. Het is een soort ijkpunt, een nieuw keuzemoment voor de laatste levensfase. Steeds meer mensen willen dat goed, weloverwogen en vooral nog volledig helder van geest doen.”

Wooncoach

Wooncoach speelt een actieve rol op de Zeeuws-Vlaamse  huizenmarkt en begeleidt woningkopers, verkopers en (ver-) huurders met een eerlijke kijk op huizen en een professioneel advies.  Zo brengt Wooncoach diverse partijen met elkaar in contact om  woonwensen te realiseren. Denk hierbij aan b.v. een kleinschalig woon- zorgcomplex of het tijdelijk huren van een  woning als tussenoplossing naar een permanentere  oplossing. Alles wordt  tot in de puntjes verzorgd en begeleid, vanaf de 1e ideeën tot de sleuteloverdracht en alles wat daarbij komt kijken. Dit doen we vaak in samenwerking met andere gespecialiseerde partners.

Daarnaast is Wooncoach ook gewoon makelaar zodat je met al jouw woonvragen ook gewoon bij ons terecht kunt.

Wooncoach